Značajno porasla prodaja sklopivih telefona

Iza nas su tri kvartala u 2023. godini, a DSCC je objavio izvještaj o prodaji sklopivih telefona u trećem kvartalu ove godine. Prodaja je značajno porasla.

U trećem kvartalu 2023. godine zabilježen je rekordni kvartal u smislu prodaje sklopivih telefona. Ovakav kvartal potaknut je, prije svega, Samsungovim predstavljanjem nove generacije sklopivih telefona – Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5. Također, bitno je spomenuti i značajnu ulogu kineskih proizvođača.

Tako je prodaja sklopivih telefona u trećem kvartalu porasla za čak 215% u odnosu na drugi kvartal ove godine, dok je u odnosu na treći kvartal prethodne godine zabilježen porast prodaje od 16%. Konkretno, u Q3 ove godine prodano je oko 7 miliona sklopivih telefona širom svijeta.

Samsungov tržišni udio bio je 72%, što je dominacija, ali taj udio smanjen je sa 86%, koliko je iznosio u Q3 prošle godine. Iza Samsunga slijedi Huawei sa tržišnim udjelom od 9%, a nakon njega Honor sa 8%.

Samsung je u ovom kvartalu ima dva najprodavanija sklopiva telefona – Z Flip je imao tržišni udio od čak 45% od svih prodatih sklopivih telefona, dok je udio Galaxy Z Folda 24%. Huawei Mate X3 i Honor Magic V2 imali su udjele od po 6%.

DSCC predviđa da će prodaja sklopivih telefona u četvrtom kvartalu ove godine pasti za 35% u odnosu na treći kvartal, dok će porasti za 47% u odnosu na četvrti kvartal prošle godine.

Za cijelu 2023. godinu, DSCC predviđa porast sklopivih uređaja za 23% u odnosu na 2022. godinu, a očekuju se da će najprodavaniji sklopivi telefon u ovoj godini biti Samsung Galaxy Z Flip 5.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx