Xiaomi Redmi 3 imati će ogromnu 4100 mAh bateriju i Snapdragon 616 procesor

Kako se bliži izlazak novog Xiaomi uređaja za mase tako nas kompanija časti sa sve više teasera da bi što više digli hype. O Redmi 3 pisali smo još kada nam je TENAA otkrila (skoro) sve specifikacije, ali i jučer kada je Xiaomi objavio datum predstavljanja (opet putem teasera).

Novi teaser daje nam jednu informaciju koju do sada nismo imali – kapacitet baterije. Tako će Xiaomi Redmi 3 doći sa ogromnom 4100 mAh baterijom što je veće i od one u Redmi Note-u 3 (4000 mAh). Redmi Note 3 smo recenzirali i pokazao se kao vrhunski po pitanju baterije pa nemamo nikakve sumnje da će Redmi 3 biti još bolji jer dolazi sa manjom dijagonalom ekrana i štedljivijim procesorom.

Redmi 3 teaser 1

Kada smo već kod procesora i taj misterij je riješio jedan analitičar (Sun Changxu) u objavi na Weibo-u (znači nije službeno). Do sada se samo znalo da se radi o odmojezgrenom procesoru na 1.5 GHz a mi smo pretpostavili da se radi o Snapdragonu. Navodno je u pitanju Snapdragon 616 na 1.7 GHz što je malo u konfliktu sa frekvencijom procesora koju nam je dala TENAA, ali je vrlo lako moguće. Ne bi bio prvi put da vidimo spuštenu frekvenciju Snapdragonu da bi se izbjeglo pregrijavanje. Mi smo npr. recenzirali UMI eMax Mini koji je imao Snapdragona 615 na 1.5 GHz (inače 1.7 GHz).

Redmi 3 teaser

Datum predstavljanja je 12.01.2016. pa nećemo morati dugo čekati za sve detalje. Spomenimo i da je ovaj gore navedeni analitičar rekao da će cijena biti viša nego što svi očekujemo. Nadajmo se ne previše viša…..

Izvor 1, Izvor 2, Izvor 3

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx