Xiaomi Mi4 dobiti će Android 6.0 Marshmallow

Ako je bilo imalo sumnje više je nema – Xiaomi Mi 4 sigurno će dobiti Android 6.0 Marshmallow. Vijesti vjerovatno dolaze kao olakšanje svim korisnicima ovog telefona koji su i sada na Androidu 4.4 KitKat još od izlaska (koji je bio prije više od godinu dana). Izgleda da je Xiaomi jednostavno odlučio preskočiti Lollipop i ići direktno na Marshmallow. Kao dokaz tome MIUI operations manager @RanGer风起 na Weibo-u je objavio sliku koja pokazuje Mi4 kako vrti MUII 7 baziran na Androidu 6.0.

Xiaomi Mi4 sa Androidom 6.0 Marshmallow
Xiaomi Mi4 sa Androidom 6.0 Marshmallow

 

O datumu izlaska još nema informacija, niti znamo u kojoj fazi beta testiranja se nalazi. S obzirom da se javno objavljuju ovakve stvari lako je moguće da neće biti potrebno dugo čekati. Ako ste nestrpljivi možete probati instalirati i Windows 10 mobile za ovaj telefon koji samo što nije. Navodno dolazi za par dana.

Izvor 1, Izvor 2

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx