Virtualna stvarnost za mase – Novi Samsung Gear VR jeftiniji je od prethodnika i podržava više telefona

Odavno već znamo da se Samsung udružio sa Oculusom da napravi uređaj za virtualnu stvarnost. Najnovije izdanje te suradnje je novi Gear VR koji je sve prisutne na Oculus Connect Show-u iznenadio sa dvije itekako dobre vijesti.

Prva je da Gear VR,  za razliku od prethodnika koji je radio samo sa dva telefona, podržava sve Samsungove uređaje koji su izbačeni na tržište u 2015. godini. Znači li to uistinu baš sve telefone ostaje za vidjeti.  Druga dobra vijest je da je Samsung prepolovio cijenu uređaja i sada je na vrlo pristupačnih 99$. U Europi će ta cijena vrlo vjerovatno biti 99€.

Gear VR 2

Izgledom je uređaj gotovo identičan prethodniku , a razlikuje se u samo nekoliko detalja. Možda najvidljiviji je malo drugačiji trackpad koji više nije “ravan” već ima udubinu u obliku križa da ga je zgodnije opipati i znati gdje se nalazi. Tu je sada i Gear VR Gamepad koji izgledom jako podsjeća na X-Boxov kontroler.  Novi Gear VR trebao bi biti dostupan sredinom 11. mjeseca u SAD-u, a poslije toga i u ostatku svijeta.

Izgled novog touchpada
Izgled novog touchpada

Pozitivno smo iznenađeni ovom Samsungovom najavom i mišljenja smo da bi se novi Gear VR mogao prodati u mnogo više primjeraka nego njegov prethodnik. Ako saznamo još detalja o uređaju ažurirati ćemo ovu vijest novim informacijama.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx