Video pokazuje kako je funkcionirao 3D Touch na otkazanom Nokia Mclaren telefonu

Nakon što je Microsoft otpustio 7800 radnika, od kojih su velika većina bili bivši Nokijini zaposlenici, na internetu su se počele pojavljivati slike i videozapisi raznih Nokia prototipa. Najnovija “žrtva” je Nokia Mclaren, Microsoftov/Nokijin nesuđeni flagship koji je trebao izaći krajem prošle godine ali je otkazan nekoliko mjeseci prije izlaska. Nismo znali puno detalja o njemu osim da je trebao doći sa 20 MP kamerom i eksperimentalnim 3D Touch sustavom koji je trebao omogućiti da upravljate raznim funkcijama telefona držanjem prstiju malo iznad ekrana (bez dodirivanja ekrana). Držanjem prsta iznad npr. jednog live tile-a taj isti live tile bi “eksplodirao” tj. oko sebe bi izbacio nove pločice koje otkrivaju dodatne informacije.

Primjer "eksplodirajućih" live tiles-a
Primjer “eksplodirajućih” live tiles-a

Gledajući video (na kojemu nažalost nema primjera eksplodirajućih live tiles-a) reklo bi se da je tehnologija funkcionirala, ali teško je zamisliti scenarij gdje bi ovakvo nešto bilo pretjerano korisno. Nakon dugo rada na Mclarenu kompanija je otkazala sav rad na telefonu jer su koristili krivu “touch-nav” komponentu koju je trebalo zamijeniti s nekom drugom. Kada spojimo taj problem sa nezadovoljavajućim povratnim informacijama od developera i Microsoftovom akvizicijom Nokije, koja je tada bila u ključnoj fazi,  jasno je zašto je odbor u Microsoftu glasao “Ne”.

Microsoft je naravno bio svjestan da ključ prodaje nije samo u novom i zanimljivom hardveru, već i u softveru. Windows 10 Mobile sve je bliže, a s njim će doći i mnogo novih zanimljivih uređaja. Tko zna, možda jedng dana ugledamo i nasljednika Mclarena i njegove 3D Touch tehnologije – samo u puno razvijenijem obliku.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx