Telefon kao nijedan drugi (VIDEO) – Motorola ROKR E8 | Retrobox #15

Tragajući po oglasnicima za nekada popularnim telefonima na našim krajevima, nisam našao na mnogo zanimljivih telefona, a da im cijene nisu enormne te se već smatraju kolekcionarskim predmetima. No, zato naiđoh na telefon koji mi nije ličio ni na jedan drugi, a dio je popularne Motoroline serije telefona s četiri zbijena slova. Ovo je zaista telefon kao nijedan drugi, a zove se Motorola ROKR E8.

Motorola ROKR E8 zaista ima prednju stranu kao nijedan drugi telefon

Da je kao nijedan drugi, govori već njegov dizajn jer je ROKR sa svojim zvučnim imenom zaista bio okrenut prema ljubiteljima glazbe, ali već na prvi pogled zaključili biste da ovakvo nešto nije isprobao apsolutno nitko osim Motorole. Na stranu oštri okviri i rubovi te edgy ROKR logo na donjoj strani jer se ono sve zanimljivo s ROKR-a nalazi sprijeda.

Unboxing iskustvo je bilo daleko robusnije kod Motorola ROKR E8 telefona, nego kod današnjih telefona

Inače, Motorola ROKR E8 nema klasične tipke ispod itekako klasičnog TFT ekrana, nego nešto što oni nazivaju ModeShift. Taj ModeShift je pod cijelim marketinškim materijalima zapravo bio niz rezistivnih ekrančića koji su ispod imali malene vibracijske motore. Tako ste kao sivonja morali pritiskati osvijetljeni dio, a zbog vibracije bi vam se činilo kao da pritišćete tipku.

Motorola ROKR E8 – Ovo što vidite, nisu zapravo tipke

Baš zato što su „tipke“ morale biti osvijetljene, Motorola se sjetiti rasporediti tipke za različite namjene na nasumičnim dijelovima ModeShifta te ih osvjetliti samo po potrebi. Tako dok ste slušali glazbu, nisu vas „smetale“ tipke s brojevima, nego su tu tipke za reprodukciju glazbe. Ista stvar je i s kamerom koja se pokreće tipkom na rubu, ali kontrolira posebnim ModeShift tipkama.

Nažalost, većina starijih telefona ima gumiranu plastiku koja loše stari pa tako i Motorola ROKR E8

Kad smo kod kamere, odavno nisam vidio stari telefon koji zapravo solidno gađa detalje čak i u slabijim svjetlosnim uvjetima, ali da tako promaši prikaz boja da stvari uopće ne liče na sebe. Dakako, ROKR E8 svakako nije ni bio namijenjen za fotografiranje, nego za slušanje glazbe, a tu su se priznajem potrudili.

Primjere kamere Motorola ROKR E8 imate u videu, ali ne očekujte mnogo

Inače, Motorola ROKR E8 ima čak 2GB interne memorije te je istu moguće lako proširiti MicroSD karticom, a uz spomenute kontrole glazbe, tu je i 3.5mm ulaz za slušalice kao i mogućnost za spajanje na Bluetooth stereo slušalice što tada baš i nije bila česta pojava. Uz krug nad tipkama kojeg zaista morate vidjeti u videu (a ukratko funkcionira klizanjem prsta kružnim gestama), najbitnija stvar koju moram spomenuti za ROKR je godina njegovog izlaska.

Očigledno, Motorola ROKR E8 je bio namijenjen ljubiteljima glazbe (čak i ljubiteljima cajke)

Naime, ovo nije „prastari telefon“ iz samog početka 2000-tih, nego telefon koji je svijetlo dana ugledao sredinom 2008-e. Da, iste godine kada je Motorola predstavila ROKR E8, Apple je predstavio iPhone 3G pa se vi slobodno pitajte sada zašto ih danas nema kao prije. U svakom slučaju, uživajte u današnjem videu, a već idući put se vjerojatno vidimo pod nekim drukčijim uvjetima (vidjet ćete i zašto u videu).

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx