Snapdragon 820 još pojačava svoj single-core rezultat u Geekbenchu

Ovu godinu možemo slobodno opisati kao godinu ne baš impresivnih čipseta. Uz iznimku MediaTek-ovog Helio X10 i Samsungovog Exynos 7420 slobodno možemo reći da su ostali podbacili. Nova godina srećom donosi i nove čipsete, a nakon nedavnog rekordnog rezultata u Antutu benchmarku novog Exynosa 8890 sada je na red došao i novi rekord u ne-Apple svijetu. Naime @leaksfly, poznati kineski leakster je objavio na Weibo-u da je novi rezultat Qualcomm-ovog Snapdragon 820 čipseta u Geekbench single-core testu 2300.

Ako su prethodni leakovi bili točni onda je rezultat u međvremenu pojačan za nekih 140 bodova (prije je bilo 2162) što je i za očekivati s obzirom da se rade završne optimizacije. Uređaj na kojemu je rađen ovaj test vrlo lako bi mogao biti Xiaomi Mi5 koji je već sada, ako je suditi po hype-u, jedan od najozbiljnijih kandidata za najbolji flagship sljedeće godine. Kralj single-core rezultata u Geekbenchu i dalje je Apple-ov A9 procesor koji postiže oko 2500 bodova. Mnogi performanse jedne jezgre procesora smatraju jako bitnim zbog velikog broja aplikacija koje ne znaju pravilno koristiti veliki broj jezgri. Koliko tu ima istine teško je znati, ali u svakom slučaju brže je uvijek bolje.

Naravno, unatoč pouzdanom leakeru ovi rezultati ne moraju biti točni stoga nemojte ovu informaciju uzimite sa dozom soli.

Izvor 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx