Sljedeće godine 25% pametnih telefona doći će sa Force Touch zaslonom

IHS je  podjelio svoja predviđanja za sljedeću godinu. Možda nekima ovo neće djelovati iznenađujuće (nama sigurno neće) ali opet će svi krenuti za Apple-om. Konkretnije, za njihovom Force Touch tj. 3D touch tehnologijom koja omogućava da radite drugačije radnje na zaslonu ovisno o jačini pristiska na zaslon.

Npr. ako na novom iPhone-u malo jače pritisnete na e-mail pokazati će vam se njegov kraći sadržaj. Tako ste izbjegli potrebu za ulaskom u e-mail,a pogledali ste da li je u njemu napisano nešto što odmah treba vašu pažnju. Po nama to čak i nije najbolja upotreba Force Toucha ali dobro ilustrira što je s njim moguće. Sigurni smo da će nakon šire raširenosti početi rasti i ideje za implementaciju. Ipak, vratimo se mi IHS-u i njihovim predviđanjima.

U IHS-u tvrde da će isporuke Force Touch modula porasti za 317% tj. na 461 milijun prodanih primjeraka, a koristiti će se uglavnom u high-end i mid-range modelima. Također su očekivano naglasili da iza tog trenda stoji Apple tj. ostali proizvođači krenuti će njihovim stopama. Ako se bojite da će to podebljati profile telefona možda će vas utješiti podaci da će proizvodnja in-cell i on-cell zaslona (koji omogućavaju tanje zaslone) također porasti. Po IHS-u 40% zaslona isporučenih sljedeće godine biti će sa tom tehnologijom, a tijekom 2018. taj bi broj trebao narasti na 50%.

Izvor

 

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx