Samsung sprema novi jeftini telefon

Kompanija Samsung sprema se za predstavljanje novog pametnog telefona iz svoje ponude. To će biti novi član Galaxy F serije i to Samsung Galaxy F15 5G.

Prošle sedmice otkriveno je da će ovaj telefon stići sa MediaTek Dimensity 6100+ čipom, istim onim koji pokreće Samsung Galaxy A15 5G. Iako će ova dva telefona dijeliti većinu specifikacija, bit će i nekih razlika.

Najveća razlika bit će u bateriji, jer će Galaxy F15 5G stići sa baterijom kapaciteta 6000 mAh, što znači 1000 mAh više u odnosu na Galaxy A15 5G. S druge strane, ovo je isti kapacitet baterije kao kod prošlogodišnjeg Galaxy F14 telefona, kojega će F15 zamijeniti. Ova će baterija stići s podrškom za brzo punjenje od 25 W, putem USB-C priključka.

Ovaj će se telefon moći pohvaliti i funkcijom koju Samsung naziva “Voice Focus”, koja je već od One UI 5 dio Samsungovih Galaxy A i Galaxy F telefona. U suštini, ova funkcija poboljšava Vaš glas i glas osobe koju zovete kako bi filtrirao ambijentalnu buku s obje strane slušalice.

Telefon će dobiti 4 velike Android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih nadogradnji, što je impresivno za jedan telefon koji će pripadati kategoriji jeftinih.

Galaxy F15 5G trebao bi imati isti 6,5-inčni Full HD+ ekran sa stopom osvježavanja od 90 Hz kao i Galaxy A15 5G. Očekuje se da će i prednja kamera biti identična i to ona od 13 MP. Nazad će Galaxy A15 5G najvjerovatnije imati tri kamere s glavnim senzorom od 50 MP, ultraširokim senzorom od 5 MP i pomoćnim senzorom od 2 MP.

Očekuje se da bi telefon trebao biti predstavljen 22.02.2024. godine, iako to još nije službeno potvrđeno.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx