One UI 5.0 stiže i na Samsung Galaxy A73 5G!

Samsung je ubrzano krenuo s nadogradnjom svog najnovijeg One UI 5.0, baziranog na Androidu 13, na svoje Galaxy telefone. Tako su nadogradnju već počeli primati flagship telefoni južnokorejske kompanije, ali i neki mid-rangeri. Sada nadogradnju dobiva još jedan mid-range telefon iz Samsunga i to Samsung Galaxy A73 5G.

Stabilna One UI 5.0/Android 13 nadogradnja za Samsung Galaxy A73 5G dolazi s brojem firmvera A736BXXU2BVK2. Ono što je zanimljivo jeste da nadogradnja ne uključuje sigurnosnu zakrpu za jedanaesti mjesec 2022. godine. Nadogradnja je trenutno dostupna u Maleziji, ali očekivati je da će u narednih nekoliko dana ona stići i u druge zemlje.

Iako nije navedeno da je nadogradnja trenutno dostupna u Evorpi, ako posjedujete Samsung Galaxy A73 5G, već možete provjeriti je li nadogradnja dostupna tako što ćete otići na Postavke  » Ažuriranje softvera i dodirnuti Preuzmi i instaliraj . 

One UI 5.0 sa sobom donosi mnoštvo novina. Tako on donosi redizajnirani korisnički interfejs. On će omogućiti korisnicima da prilagode pozadinu, izgled sata, paletu boja itd, a jedna od zgodnih opcija je i video pozadina, koja omogućava da postavite kratki video na zaključani ekran. Također, dodano je i novo obavještenje koje korisnike upozorava kada pokušaju podijeliti fotografije s osjetljivim informacijama poput pasoša ili bankovne kartice.

Samsung Gallery sada omogućava da izdvojite tekst iz fotografija. Tu je i novi meni povezanih uređaja i centar za privatnost s nadzornim pločama za sigurnost i privatnost. Pored toga, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije.

Listu Samsung uređaja koji će dobiti One UI 5.0 do proljeća sljedeće godine pogledajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx