Qualcomm opovrgnuo glasine da se Snapdragon 820 pregrijava

Prije nekoliko dana pisali smo o potencijalnim novim problemima za Qualcomm, a odnosili su se na moguće pregrijavanje njihovog nadolazećeg flagship čipseta – Snapdragona 820. U cijelu priču dodana je i informacija da Samsung pomože Qualcomm-u u smanjivanju zagrijavanja jer planiraju koristiti ovaj čipset u jednoj od varijanti nadolazećeg Galaxy S7 flagshipa.

Danas je Qualcomm u objavi na Weibo-u opovrgnuo sve ove glasine, a dodali su i da je čipset trenutno dosegao sve svoje dizajnom zadane specifikacije i da će biti i dalje poboljšavan. Neki će reći da su isto to govorili i za Snapdragon 810 i nebi pogriješili, ali nekako smo skloni vjerovati da je ovaj put to istina. Osim što su se vratili svome vlastitom dizajnu (Kryo), čipset se pravi i na manjem 14nm procesu što bi trebalo osigurati manje zagrijavanje.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx