Project Ara odgođen za sljedeću godinu zbog neuspješnih drop testova (Ažurirano)

Nove informacije:
Izgleda da je ipak bila šala u pitanju, barem što se tiče drop testa. Ono što nije šala jest da je Project Ara stvarno odgođen za sljedeću godinu.

https://twitter.com/ProjectAra/status/634441734001299456

Stara vijest:

Svi koji su se radovali skorom izlasku Google-ovog modularnog telefona mogu tiho početi jecati. Jučer je tim koji vodi Project Ara na Twitteru objavio da magnetni sustav kojim se spaja module na ploču nije izdržao drop test. Naša pretpostavka je da se moduli prelako otkače pri padu, a pošto je “ostajanje u jednom komadu” neki najosnovniji feature koji bi svaki telefon trebao imati onda pozdravljamo ovu odgodu dok se to ne riješi. Navodno već testiraju neki novi i originalni sustav spajanja modula iako još nisu objasnili o čemu se radi.

https://twitter.com/ProjectAra/status/634048152249634816

Za one neupućene (ako ima takvih) Project Ara je Google-ov projekt s ciljem stvaranja modularnog telefona. U pravilu imate jednu osnovnu ploču sa utorima za razne module. U te utore možete ubaciti komponente / module po volji, tj. kupujete ih pojedinačno – slično kao današnji PC-ovi gdje možete birati svaku komponentu zasebno. Ne sviđa vam se kamera koju trenutno imate? Samo kupite novi modul sa kamerom i stavite ga umjesto starog. Veća baterija? Nikakav problem, samo kupite veću bateriju itd.

Project Ara dijelovi

Ideja je odlična ali još nitko nije siguran koliko će zapravo zaživjeti i hoće li uopće biti komercijalno isplativa. Samo neka više ugleda svjetlo dana pa što bude neka bude.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx