Prodaja Galaxy S23 serije značajno bolja od prodaje S22 serije

Samsung se sprema za predstavljanje Galaxy S24 flagship serije, koja bi trebala biti predstavljena početkom sljedeće godine. Ona će stići kao nasljednica Galaxy S23 serija, koja se prodaje već nekoliko mjeseci, a najnoviji izvještaj ukazuje na značajno bolju prodaju ove seriju o odnosu na prethodnu.

Prema podacima koje prenosi Hana Securities, prodaja Galaxy S23 serije (Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra) u periodu od devet mjeseci nakon predstavljanja desegla je broj od 25,06 miliona primjeraka. To je 23% bolja prodaja u odnosu na prodaju prošlogodišnje Galaxy S22 serije u devet mjeseci nakon predstavljanja.

Očekivano, najprodavaniji model bio je onaj najskuplji – Samsung Galaxy S23 Ultra. Ovaj telefon rasprodan je u 11,63 miliona primjeraka, a prate ga obični Galaxy S23 s prodajom od 8,91 miliona primjeraka i Galaxy S23+ sa prodajom od 4,52 miliona primjeraka.

Što se tiče prodaje Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Z Fold 5 telefona, u izvještaju se navodi da je Samsung prodao 4,86 miliona primjeraka modela iz Galaxy Z 5 serije. Prodato je preko 3,08 miliona primjeraka Galaxy Z Flip 5 telefona u periodu od tri mjeseca nakon predstavljanja. U istom periodu prodato je 1,73 miliona primjeraka Galaxy Z Fold 5 telefona.

Unatoč jakoj konkurenciji na tržištu mid-range telefona, Samsungovi mid-rangeri iz Galaxy A serije dobro su se prodavali. Međutim, ukupna prodaja Galaxy telefona je smanjena za 8% u desetom mjesecu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine. Prodaja u desetom mjesecu je pala za oko 2% u odnosu na deveti mjeseci ove godine.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx