Poznat novi datum izlaska novog Apple M3 procesora?

Nedavno je objavljeno da TSMC ima samo jednog kupca za svoj vrhunski 3nm procesor—Apple. Tvrtka je prije nekog vremena prikupila masnu hrpu novca kako bi pridobila TSMC-ov početni pogon za proizvodnju potpuno novog procesora. Međutim, sada se čini da se u Tajvanu imaju probleme. Nedavno je otkriveno da tvrtka ne može držati korak s Appleovim zahtjevima za 3nm pločicama , a sada je ta neravnoteža možda natjerala Apple da odgodi lansiranje svojih M3 proizvoda do 2024. To uključuje MacBookove, iPad Pro i vjerojatno sada prastari Mac Pro.

Vijesti o Appleovim problemima nisu potvrđene, ali dolaze od tehnološkog leakera na Twitteru po imenu Tech_Reve. Izjavljuju da zbog problema s kojima se TSMC suočava sa resursima za svoj najnoviji procesor, Apple ne može nabaviti dovoljno M3 čipova kako bi zadovoljio svoje planove za lansiranje sljedeće generacije Macova i iPada Ne spominje se kako bi to moglo utjecati na dugo očekivano ponovno lansiranje Mac Proa, tako da možemo samo pretpostaviti da će koristiti M2 Ultra čip ako se uskoro ažurira.

Još jedan problem je što Apple također koristi TSMC-ov 3nm proces za A17 Bionic čip kojeg koriste iPhone 15 Pro i Pro Max. To nije nešto što Apple može jednostavno odgoditi, budući da nove telefone uvijek lansira u rujnu. Drugi faktor je da je Apple već iskoristio TSMC-ov 4nm za trenutni iPhone 14 Pro i Pro Max, tako da ne bi imalo smisla ponovo koristiti taj proces za iPhone 15. Drugim riječima, stvarno mu treba taj 3nm čip.

Ako su tvrdnje točne, nećemo vidjeti novi procesor na WWDC 23 koji se održava 5. lipnja. Ipak, ne mislimo da bi se korisnici previše bunili jer proizvodi koji su već dostupni na tržištu imaju dobre performanse za današnje uvjete. Naravno, to znači da nećemo vidjeti ni novi Mac. Prema nekim novijim vijestima, Apple će predstaviti 15-inčni MacBook Air model s M2 procesorom. Očekuje se da će novi model biti posebno impresivan u pogledu trajanja baterije.

Iako je TSMC službeno započeo proizvodnju svog 3nm procesa krajem 2022., tek sada ozbiljno počinje s tim. Kako vrijeme bude prolazilo, njihovi rezultati će se poboljšavati, tako da još uvijek ima nade za obožavatelje Applea koji se nadaju da bi tvrtka mogla isporučiti proizvode s M3 procesorom prije kraja 2023. godine.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx