Ovo su nove glasine o novoj GeForce RTX 5090 grafičkoj kartici

Specifikacije Nvidijinih potrošačkih grafičkih kartica sljedeće generacije, o kojima se priča, mijenjaju se mjesecima, ​​kako se njihovo predstavljanje i puštanje u prodaju približava imamo sve jasniju viziju o proizvodu. Najnovija izvješća uvode male promjene u očekivanoj konfiguraciji memorije i fizičkoj veličini. Očekuje se da će vrhunski i vodeći proizvodi biti lansirani prije kraja 2024.

Nvidijin tipster @kopite7kimi izvještava da je Nvidia izbacila GB202 i GB203 GPU-ove, za koje se očekuje da će pokretati nadolazeće GeForce RTX 5090 i 5080 grafičke kartice. Glavni model 5090 možda neće biti tako velik kao što se ranije očekivalo i mogao bi koristiti pomalo neobičnu VRAM konfiguraciju.

RTX 4090 nije poznat samo po tome što je najbrži potrošački GPU – također je smiješno ogroman zahvaljujući hladnjaku s tri utora koji koristi Nvidijino izdanje Founders Edition. Prema Kopiteu, njegov nasljednik vratit će se normalnijem dizajnu s dva utora i dva ventilatora.

Panzerlied – poznati leaker na Chiphellovim forumima – tvrdi da GB202 uključuje 16 modula i 448-bitno sučelje. Ova informacija se suprotstavlja prethodnim izvješćima koja ukazuju na 512-bitnu sabirnicu. Također, očekuje se da će imati čak 28 GB GDDR7 RAMa. Kakve brojke!

Usred nedavnih izvješća, Kopite je također ponovio prethodne informacije u kojima se navodi da će RTX 5000 kartice, kodnog naziva “Blackwell,” zadržati monolitni dizajn. Konkurentski AMD postupno se kreće prema čipletima sa svojim CPU-ima i GPU-ima, ali Nvidia je koristila format samo za svoje poslovne AI grafičke procesore.

Priča se da Nvidia planira lansiranje RTX 5090 i 5080 krajem 2024., s tim da bi 5080 mogla biti isporučena ranije. Mogli bi se suočiti s novom konkurencijom AMD-ovog RDNA 4 i Intelovog Arc Battlemagea.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx