Nova otpuštanja u Microsoftovom mobilnom odjelu

Čišćenje greške zvane “akvizicija Nokie” se nastavlja. Nakon što je Microsoft u 7. mjesecu 2015. godine najavio otpuštanju 7800 zaposlenika, od čega ih je 2300 iz mobilnog odjela, sada su u tijeku nova otpuštanja. Ovaj put su ipak manja, a odnose se uglavnom na marketinški odjel u Finskoj koji je nastao nakon akvizicije Nokie. U razgovoru sa Mary Jo Foley sa ZDNet-a iz Microsofta su potvrdili da ova otpuštanja nemaju nikakve veze sa onih 7800 što su najavljena sredinom prošle godine.

U zadnjem kvartalu 2015. godine Microsoft je prodao svega 4.5 milijuna Lumia telefona, a kada to kombiniramo sa ovim otpuštanjima jasno je da gledamo sporu smrt nekada najinovativnijeg mobilnog odjela na svijetu. Microsoft očito sve karte baca na Surface tim i njihov vrlo misteriozni Surface pametni telefon a kako će sve to ispasti još nitko ne zna.

I da, one priče o smrti Windows Phone-a slobodno ignorirajte, jer nemaju veze sa realnošću. Windows Phone je “mrtav” jer se sada zove Windows Mobile (iliti obična semantika), a kada bi Microsoft odbacio Windows Mobile izgubila bi se cijela poanta Windowsa 10 i univerzalnih aplikacija.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx