Nova iOS nadogradnja “uništava” vaš iPhone ako ste ga popravljali u neovlaštenom servisu

Evo još jednog dvojbenog poteza Apple-a koji je razljutio mnoge korisnike njihovih uređaja. Naime nekoliko korisnika počelo je prijavljivati velike probleme sa svojim iPhone uređajima nakon nove iOS nadogradnje. O čemu se radi? Prilikom nadogradnje na novu verziju iOS-a pojavi se “Error 53”, a nakon toga više nije moguće upaliti telefon niti doći do svojih podataka. Efektivno možemo reći da to uništava vaš iPhone jer postaje potpuno beskoristan, a sve što ste imali na njemu je izgubljeno.

Daljnim istraživanjem otkriveno je da se ovo događa korisnicima koji su u neovlaštenim servisima promjenili zaslon ili home tipku (ili njen kabel). Apple se službeno oglasio po ovom pitanju i jasno je da nije riječ bugu. Tvrde da su ovo uveli da bi zaštitili korisnike od moguće zloupotrebe skenera otiska prsta. Podaci su pak “uništeni” da bi se onemogućila njihova zloupotreba.

Ne moramo ni govoriti kakve su reakcije na ovo bile, a mnogi već optužuju Apple da pokušava apsolutno sve kontrolirati i da korisnicima onemogućava da sami imaju kontrolu nad uređajem koji su kupili i koji posjeduju. Mi u potpunosti razumijemo njihove frustracije te smo mišljenja da su mogli ovo nekako drugačije izvesti. Ipak potez je razumljiv jer postoji toliko načina za zloupotrebu podataka (npr. mobilno plaćanje gdje se autentifikacija radi otiskom prsta) da je dobro znati da smo na neki način “zaštićeni”. Mi bi ipak voljeli da se Apple ne igra “mame” nego da smisli bolje načine da obavjesti vlastite korisnike o mogućim zloupotrebama. Malo kontrole je OK, ali previše je ipak previše.

Izvor 1, Izvor 2

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx