Neočekivano rano – Samsung već testira One UI 6 na nekim Galaxy telefonima

U proteklih par dana saznali smo neke detalje o Samsungovom One UI 6, koji će biti baziran na Androidu 14. Samsung je poznat po svojoj impresivnoj softverskoj podršci posljednjih godina, a sada iznenađujuće rano, južnokorejska kompanija je navodno već počela interno testirati One UI 6 za neke svoje uređaje.

Iako Android 14 još nije službeno predstavljen (to bi se trebalo desiti danas) Samsung već testira rane interne verzije One UI 6 na nekim svojim telefonima.

Tako kompanija ovu verziju svog korisničkog interfejsa već testira na Samsung Galaxy S23 seriji, kao i na sklopivim Samsung Galaxy Z Fold 4 i Samsung Galaxy Z Flip 4 telefonima.

Ovo je poprilično rano, oko dva mjeseca prije planiranog, ali što sugeriše na to da bi Samsung mogao biti veoma brz kada je u pitanju nadogradnja One UI 6, odnosno Androida 14, na svoje uređaje.

Dokaze o Samsungovom testiranju uočilo je više korisnika Twittera, uključujući @tarunvats33, koji je primijetio prvu testnu One UI 6 verziju na Samsungovim serverima. Sam firmver je namijenjen internom testiranju na Samsung Galaxy S23 Ultra i stiže sa brojem S918BXXU1BWE2. Testni firmver za Samsung Galaxy Z Fold 4 stiže sa brojem F936BXXU2DWE1, dok za Galaxy Z Flip 4 stiže sa brojem F721BXXU2DWD7.

Još jučer smo prenijeli mogući vremenski okvir dolaska One UI 6 nadogradnje na Galaxy uređaje. Očekivati je da stabilna One UI 6 nadogradnja za Galaxy S23 seriju stigne u desetom mjesecu 2023. godine. Sljedećeg mjeseca nadogradnju bi trebala početi primati Samsung Galaxy S22 serija iz prošle godine, dok će ostali uređaji koji su predviđeni da dobiju nadogradnju, istu dobiti krajem ove ili početkom sljedeće godine.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx