Microsoft ugasio “Project Astoria” -ništa od Android aplikacija na Windows 10 Mobile

Nekako smo ovo naslućivali a sada se napokon i dogodilo. Microsoft je odlučio službeno ugasiti Project Astoria pa ako ste se radovali Android aplikacijama na Windows 10 Mobile sada možete prekinuti sa veseljem. Plodove rada projekta Astoria mogli ste osjetiti ako ste bili u insider programu i to na dva načina – instaliranjem Android aplikacija (koristeći .apk instalacijske datoteke) i gledajući Windows 10 kako s vremenom usporava jer je u sebi sadržavao Android podsustav. Baš taj problem s usporavanjem bio je razlogom izbacivanja Astorie na neodređeno vrijeme.

Sada je pak projekt trajno ukinut a kao razlog naveden je veći fokus na “Project Islandwood” tj. set alata koji bi trebali pomoći developerima da što zgodnije “prebace” iOS aplikacije na Windows 10. Project Islandwood je ionako uvijek imao više smisla zbog mogućnosti da prebačene aplikacije budu univerzalne što nije bio slučaj s Astoriom.

Podjetimo da je Microsoft prije nekoliko dana kupio Xamarin pa ako sve krene kako se u kompaniji nadaju već krajem ove godine Windows bi trebao imati puno veći i raznovrsniji izbor aplikacija.

Znamo da je bilo onih koji su se veselili Android aplikacijama ali bili su u manjini. Većina nas je željela univerzalne tj. nativne aplikacije i drago nam je da se Microsoft odlučio na ovaj potez.

Izvor , Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx