Microsoft priprema svog konkurenta Nintendo Switchu?

Potencijalno eksplozivne glasine koje okružuju budućnost Xboxa nedavno su izazvale mnogo nestabilnih spekulacija, neke u vezi s Microsoftovim softverskim planovima u bliskoj budućnosti, a druge u vezi sa sljedećim hardverskim ciklusom. Dok se neki čine vjerojatnijim od drugih, preporuča se velika doza rezerve dok Microsoft ne objavi službene najave.

Izvori su za Xbox News Cast podcast rekli da Microsoft planira ući u sljedeći hardverski ciklus s tradicionalnom konzolom i varijantom ručnog uređaja koja se može priključiti, sličnom Nintendo Switchu. Govoreći o ovotjednoj epizodi, “MAGG” također podržava prethodne glasine koje ukazuju da bi sljedeća generacija Xboxa mogla biti lansirana 2026. godine.

Razvoj novog hardvera ne bi vodio glavni dizajner Xbox konzole Jason Ronald, već Surface tim. Obitelj Surface sastoji se od brojnih dobro cijenjenih prijenosnih računala, tableta i ultrabookova, tako da izrada ručnog Xboxa programerima ove linije ne bi bio ogroman šok.

Uređaj ne samo da bi prenosio igre preko Xbox Cloud Gaminga, slično Sonyjevom PlayStation Portalu , već bi ih i pokretao lokalno. U usporedbi sa standardnom konzolom, dlanovnik bi koristio optimizirane profile performansi slične Xbox Series S.

Izdavanje ručnog računala bio bi neočekivani pomak na novi teritorij za Microsoft i ambiciozan pokušaj. Iako ništa nije sigurno dok ne stignu službene najave, uspjeh uređaja kao što su Nintendo Switch i Steam Deck vjerojatno je natjerao Microsoft i Sony barem na razmatranje mogu li kopirati Nintendo u cijelosti ili djelomično.

U međuvremenu, nedavna izvješća da Microsoft planira objaviti neke od svojih ekskluzivnih igara na PlayStationu 5 i Switchu izazvala su oluju među obožavateljima. Nakon prošlomjesečnih znakova koji pokazuju da bi Hi-Fi Rush i Sea of ​​Thieves mogli doći do konzola koje nisu Xbox , nove glasine sugeriraju da bi nadolazeći Indiana Jones and the Great Circle mogao ostati ekskluzivan za Xbox samo kratko vrijeme prije dolaska na PlayStation 5.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mirko Osmanović

Ok.

1
0
Pogledaj komentare ili komentirajx