Loši prodajni rezultati natjerali Samsung da spusti cijenu za Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge

Samsung je jučer objavio financijski izvještaj za drugi kvartal. Operativni profit je pao za 4% tj. na 5.9 milijardi dolara, a stanje s odjelom za mobilne uređaje je još gore – palo je sa 3.8 milijardi dolara na 2.4 milijarde dolara.

Iako je ovo poboljšanje u odnosu na prošli kvartal teško je da će se ovako dobro  nositi u sljedećem. I u kompaniji su toga svjesni pa su izjavili da planiraju “prilagoditi” cijenu Galaxy-a S6 i Edge-a novim uvjetima na tržištu da bi mogli održati trenutni momentum. Pored spuštanja cijene za ova dva modela planiraju izbaciti i dva dugoočekivana telefona na tržište: Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge+ i to već u 8. mjesecu.  Samsung je zakazao event u New Yorku 13.08.2015. gdje vrlo vjerovatno planiraju predstaviti ta dva telefona.

Samsung prodaja

Spuštanje cijena i raniji nego očekivani izlasci novih telefona vjerovatno su, među ostalim, reakcija na skori izlazak iPhone-a 6S za kojeg mnogi očekuju da će opet pojesti znatan dio Samsungovog kolača u high-end segmentu, baš kao njegov prethodnik. A kada tu dodamo i Motoroline nove high-end telefone po pristupačnim cijenama, OnePlus i njihov OnePlus 2, Xiaomi-ove modele (koji pogotovu “tuku” Samsung u Kini) sasvim je jasno koliko ih teška borba čeka.

 

Izvor, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx