Iz prodaje povučen adapter koji je uništio stotine računala

U slučaju da još uvijek koristite kutni adapter CableMod 12VHPWR (verzije 1.0 i 1.1), evo još jednog podsjetnika zašto biste trebali prestati: Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) objavila je službeni opoziv proizvoda zbog roka na njihove rizike od požara. Agencija navodi 25.300 ukupno prodanih jedinica, što je zabrinjavajuće velik broj.

Ako ovo povlačenje zvuči poznato, to je zato što je CableMod u prosincu najavio dobrovoljno povlačenje svojih kutnih adaptera 12VHPWR . Sada je CPSC to službeno povukao .

Opoziv pokriva sve CableMod kutne adaptere od 90 stupnjeva i 180 stupnjeva v1.0 i v1.1 kupljene od tvrtke ili drugog trgovca između veljače 2023. do prosinca 2023.

CableMod je u obavijesti od prosinca rekao da bi se muški konektori na adapterima mogli olabaviti tijekom upravljanja kabelima i korištenja sustava. To može uzrokovati njihovo pregrijavanje i topljenje u GPU, što predstavlja opasnost od požara i opeklina.

CPSC piše da je bilo 272 izvješća o tome da su se adapteri olabavili, pregrijali i topili u GPU, s najmanje 74.500 dolara odštetnih zahtjeva u Sjedinjenim Državama. Nema izvještaja o ozlijeđenima.

Preporuča se da ljudi odmah prestanu koristiti povučene kutne adaptere. CPSC je također predložio da slijedite upute CableModa o tome kako sigurno ukloniti njihov adapter iz GPU-a. Tvrtka savjetuje korisnicima da ne diraju adapter dok je sustav pokrenut i da daju računalu da se ohladi prije rukovanja proizvodom.

Vlasnici zahvaćenih adaptera ispunjavaju uvjete za puni povrat novca (putem PayPal-a), uključujući trošak dostave, ili kredit od 60 USD za proizvode koji nisu po narudžbi koje CableMod prodaje, uz besplatnu standardnu ​​dostavu. Kupci će biti zamoljeni da unište adapter i učitaju fotografiju uništenog proizvoda na CableMod-ovu stranicu za opoziv kao dokaz. Zatim ga treba odbaciti u skladu s lokalnim zakonima.

CableMod napominje da se povlačenje odnosi samo na kutne adaptere 12VHPWR i ne odnosi se na kutne kabele tvrtke.

Nvidia je rekla da su problemi povezani s konektorom kabela za napajanje RTX 4090 uzrokovani time što korisnici nisu pravilno priključili kabele, iako neki osporavaju ovu tvrdnju. CableMod-ovi kutni adapteri pokazali su se popularnima jer sprječavaju pritiskanje kabela na bočnu stranu kućišta kada su priključeni na ove glomazne kartice.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx