iPhone 15 Pro Max i Galaxy S24 Ultra na testu izdržljivosti! – Evo rezultata

Samsung Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro Max, zajedno sa iPhoneom 15 Pro, tri su telefona koji imaju titanijumski okvir. Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro Max već su se pojavljivali na testovima izdržljivosti, a najnoviji uključuje test s kanala PhoneBuff, koji je suprotstavio ova dva telefona visoke klase u testu pada.

Test uključuje četiri kruga. U prvom krugu, uređaji su pali zadnjom stranom na pod. Rezultat je bio da su razbijena oba zadnja panela telefona, ali veća oštećenja doživio je Samsung Galaxy S24 Ultra. Kod njega su stradala i sočiva kamere. Tako je pobjednik ovog kruga iPhone 15 Pro Max.

U drugom krugu testirani su titanijumski okviri telefona, a oba su dobila manja udubljenja. Youtuber je ovu rundu proglasio izjednačenom.

U trećem krugu telefoni su padali ekranom ravno na beton. Iako Galaxy S24 Ultra posjeduje Gorilla Armom zaštitu, ovaj telefon doživio je veća oštećenja ekrana od iPhonea 15 Pro Max. Tako su selfie kamera i skener otiska prsta doživjeli oštećenja i bila je upitna njihova funkcionalnost, dok je na iPhoneu 15 Pro Max sve funkcionisalo kako treba. Dakle, treća runda pripala je iPhoneu.

Četvrti krug uključuje višestruke padove telefona licem nadole na metalnu površinu sa još veće visine. iPhone 15 Pro Max je počeo trpiti dodatna oštećenja svakim novim padom, a na sedmom je ekran postao potpuno bijel. Slična je situacija sa Galaxy S24 Ultra, ali ipak on se pokazao uspješnijim u ovoj rundi.

Na kraju je PhoneBuff zaključio da je iPhone 15 Pro Max u prve tri runde dobio ocjenu 10, dok je manju ocjenu dobio tek u zadnjem krugu, te da se pokazao izdržljivijim u odnosu na Galaxy S24 Ultra.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx