iOS 18 donijet će zgodnu opciju za korisnike iPhonea 15 Pro i 15 Pro Max

Apple je jučer na WWDC 2024 konačno predstavio novu verziju operativnog sistema za iPhone uređaje. U Apple Parku predstavljen je iOS 18, koji je zaista stigao s mnoštvom novosti, ali svakako da je fokus na umjetnoj inteligenciji. Uz najavu iOS-a 18, Apple je objavio i prvu verziju za programere, a čini se da će iPhone 15 Pro modeli dobiti zgodnu značajku.

Novo ažuriranje sa sobom donosi i više opcija ograničenja punjenja za korisnike iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Max.

Trenutno korisnici ovih telefona imaju mogućnost postaviti ograničenje punjenja na 80%, no ubuduće će moći birati između 85%, 90% i 95% i to putem praktičnog klizača.

Čini se da će ovu značajku sa iOS 18 nadogradnjom dobiti samo iPhone 15 Pro modeli, dok to neće biti slučaj sa starijim modelima, bar ne u početnoj fazi. Naravno, nova značajka bit će dostupna i na nadolazećim iPhone 16 modelima, koji će debitovati najesen ove godine.

Apple je danas objavio i beta ažuriranje za razvojne programere (interni broj verzije je 22A5282m) za korisnike iPhone uređaja, a očekuje se da će javna beta verzija stići sljedećeg mjeseca. Stabilna iOS 18 nadogradnja uslijedit će nakon predstavljanja iPhone 16 serije.

Podsjećamo da iOS 18 stiže sa zgodnim alatima za uređivanje početnog ekrana, a jedna od značajnijih promjena jeste i mogućnost slobodnog pomicanja ikona aplikacija po početnom ekranu. Redizajniran je i Kontrolni centar, a dodata je i mogućnost zakazivanja slanja poruka, oblikovanje teksta itd. Korisnici će moći slati i primati poruke putem satelitske veze itd. Sve detalje o iOS-18 pročitajte OVDJE.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx