Apple službeno predstavio iOS 18. Evo što je novo

Apple je danas predstavio iOS 18 , sljedeće veliko ažuriranje operativnog sustava za iPhone.

‌Najveća promjena su svkako alati za prilagodbu početnog zaslona . Ikone aplikacija sada imaju Dark Mode i korisnici ih mogu “obojiti” kako bi stvorili jedinstveni izgled. Aplikacije se sada također mogu slobodno pomicati po ‌početnom zaslonu‌.

Kontrolni centar je redizajniran i vrlo prilagodljiv s novom galerijom. Razvojni programeri sada mogu pružiti alate iz svojih aplikacija u Kontrolnom centru. Korisnici mogu neprestano prelaziti prstom kako bi pristupili drugim zaslonima kontrolnog centra. Kontrole zaključanog zaslona također se mogu prilagoditi.

Sada možete zaključati aplikacije i “sakriti” informacije čak i od Siri.

U porukama, tapbackovi ili instant poruke su redizajnirani i korisnici sada mogu na njih reagirati bilo kojim emotikonom. Korisnici također mogu zakazati poruke za kasnije slanje, kao i oblikovati tekst podebljanim, kurzivnim, podcrtanim i precrtanim slovima. Novi tekstualni efekti pružaju načine za naglašavanje riječi i fraza, s automatskim prijedlozima. Korisnici također sada mogu slati i primati poruke putem satelitske veze, što je jedna od korisnijih promjena.

U aplikaciji Mail, e-poruke se mogu automatski sortirati u kategorije kako bi se lakše odredile prioritetne poruke. Tu su i nove karte s mrežama staza i pješačkim rutama u Apple Kartama. U Walletu, nova značajka Tap to Cash vam omogućuje da šaljete novac nekome samo prislonivši vaš telefon na telefon drugog korisnika.

Game Mode također dolazi na ‌iPhone‌ po prvi put, minimizirajući pozadinske aktivnosti kako bi se broj frameova u sekundi održao visokim, a osim toga donosi i poboljšanu podršku za AirPodse i bežične joysticke.

Prva razvojna beta verzija ‌iOS 18‌ dostupna je od danas, s javnom beta verzijom koja slijedi kasnije, a službeno objavljivanje se očekuje na jesen.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx