I stariji Apple uređaji od sada dolaze bez punjača u kutiji!

iPhone-12-Pro-

Američki div Apple jučer je predstavio svoju iPhone 12 seriju. Serija uključuje četiri modela – iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max. Sva četiri telefona dolaze bez punjača u kutiji, te se oni isporučuju samo sa USB-C-Lighting kablom. Sada doznajemo da to nije slučaj samo s iPhone 12 serijom.

Naime, od sada će iPhone XR, iPhone 11 i iPhone SE 2020 također u prodajnom pakovanju sadržavati samo gore pomenuti kabl, te u kutiji neće doći punjač, niti EarPods.

iPhone 11 bez punjača
iPhone 11 prodajno pakovanje

Da bi djelimično nadoknadio izbacivanje punjača iz kutija, Apple je snizio cijenu svojih slušalica za 10 Američkih dolara, te su sada jedne slušalice 19 Američkih dolara, ali u SAD-u.

iPhone XR prodajno pakovanje bez punjača
iPhone XR prodajno pakovanje

Doduše, Apple je na jučerašnjem događaju predstavljanja iPhone 12 serije, najavio da će iPhone 11, iPhone XR i iPhone SE 2020 biti jeftiniji, no opet je pomalo nejasno zašto izbacivati punjače iz starijih telefona, koji su se još jučer mogli kupiti s punjačem u kutiji.

Podsjećanja radi, cijena najpristupačnijeg iPhonea ove godine, iPhone 12 Mini telefona je 778 Eura (64GB), a dostupan je u pet boja – crnoj, bijeloj, crvenoj, zelenoj i plavoj boji.

iPhone 12 također je dostupan je u crnoj, bijeloj, crvenoj, zelenoj i plavoj boji, a cijena iPhone 12 je 876 Eura (64GB).

Kada je, pak, riječ o iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, cijene su znatno više. Tako je cijena iPhone 12 Pro 1120 Eura (128GB) u Evropi, dok iPhone 12 Pro Max košta 1217 Eura (128GB).

Za slučaj da se propustili neke detalje s jučerašnjeg Appleovog eventa, pročitajte OVAJ ČLANAK sa svim detaljima o novoj iPhone 12 seriji.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx