Galaxy S24 navodno stiže s jednom ekskluzivnom funkcijom u popularnoj aplikaciji

Sve je bliže predstavljanju Samsung Galaxy S24 serija, a sada o njoj saznajemo nove detalje.

Prema najnovijim informacijama, Samsung Galaxy S24 serija mogla bi stići s jednom ekskluzivnom funkcijom u aplikaciji Instagram. Naime, kako prenosi programer Alessandro Paluzzi, kod skriven u najnoviji verziji aplikacije Instagram za Android otkriva da će korisnici moći prečicu za Instagram kameru postaviti na zaključani ekran. Navodno će to biti dostupno samo korisnicima Galaxy S24 serije.

U suštini, korisnici bi mogli bez otključavanja telefona koristiti Instagram kameru, što će svakako biti zgodno za one koji umjesto zadane Kamera aplikacije žele koristiti Instagram kameru bez otključavanja telefona.

Svakako da će Galaxy fanovi pozdraviti ovaj potez, ali sigurno je da će više pozdraviti glavni senzor kamere od 200 MP koji bi trebao stići sa Galaxy S24 serijom.

Ovo ne bi bio prvi put da Instagram i Samsung blisko sarađuju. Tako je npr. Samsung Galaxy 10 serija 2019. godine stigla sa posebnim “Instagram načinom rada” unutar zadane Kamera aplikacije.

Nedavno smo saznali i da će navodno Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra biti „najpametniji telefoni s umjetnom inteligencijom ikada“. Tako će ovi modeli stići sa značajkama koje će uveliko podsjećati na ChatGPT i Googleov Bard – poput mogućnosti stvaranja sadržaja na temelju nekoliko ključnih riječi koje navedete. Samsung je također dizajnirao neke dodatne AI značajke kao što je Generative AI za pretvaranje teksta u sliku, o čemu je govorio tokom predstavljanja novog Exynos 2400 čipa, koji će na nekim tržištima pokretati Galaxy S24 seriju.

Galaxy S24 serija bit će predstavljena u prvom kvartalu sljedeće godine.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dejan

Ma fenomenalno. Kako li uopšte živim sada bez te funkcije

1
0
Pogledaj komentare ili komentirajx