Foxconn kupovinu Sharp-a stavio na “led”

Mjesecima se priča o mogućem preuzimanju japanskog Sharp-a od strane Foxconn-a, a jučer je napokon osvanula vijest da je stvar završena i da je Foxconn obavio “kupovinu” za 6.24 milijarde USD. Izgleda da se Sharp-ov odbor složio za kupovinu, ali u Foxconnu su saznali za otprilike stotinjak obaveza koji bi eventualno mogli koštati kompaniju oko 3.1 milijardu USD pa su se opet vratili u pregovore.

Foxconn će navodno nastaviti sa kupovinom ali ne žele potpisivati ništa što bi se eventualno moglo pokazati štetnim za kompaniju te žele da dođu do boljeg razumijevanja situacije i eventualnog rješenja. Iz Sharp-a su tihi po ovom pitanju te još nisu davali službenih izjava.

Foxconn je pokušao kupiti Sharp još 2012. godine ali u tijeku pregovora cijena dionica je pala pa se kompanija povukla. Foxconn je inače jedan od najvećih OEM-a na svijetu, a mnogi ih najbolje znaju po tome što su kompanija koja sastavlja Apple-ov iPhone, ali i tonu drugih uređaja naravno. Trenutno imaju oko 1.3 milijuna zaposlenika.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx