Flagship killer u najavi – Poznato koji će čip pokretati Poco F5 Pro

U proteklo vrijeme saznali smo da se brend Poco sprema za predstavljanje Poco F5 telefona. Pored njega kompanija će predstaviti i Poco F5 Pro, o kojem sada saznajemo važne informacije.

Prema najnovijim informacijama, Poco F5 Pro pojavio se na Geekbenchu sa brojem modela 23013PC75G. Ovo posljednje “G” u broju modela telefona otkriva da će on biti dostupan za globalno tržište.

Na Geekbenchu je otkrivena informacija da će telefon biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 čipom, što su svakako odlične vijesti. Uz konkurentnu cijenu, Poco F5 Pro mogao bi biti potencijalni flagship killer, što i jeste u početku bila sama ideja Poco F telefona.

Kada je riječ o samom čipu, Snapdragon 8 Gen 1 je prvi Qualcommov 4 nm čip, koji stiže sa CPU jezgrama temeljenim na ARMv9 dizajnu. Glavna jezgra je Cortex-X2 i ona radi na taktu od 3,0 GHz, a tu su još tri Cortex-A710 jezgre, koje rade na taktu od 2,5 GHz, te četiri energetski učinkovite jezgre Cortex-A510, koje rade na taktu od 1,8 GHz.

Poco F5 Pro postigao je rezultat od 1302 u testu jednom jezgrom na Geekbenchu, dok je u višejezgrenom testu postigao skor od 4080 bodova.

Geekbench otkriva i to da će telefon biti isporučen sa Androidom 13, a testirana verzija uređaja je ona sa 12 GB radne memorije (RAM-a).

Kada je riječ o samom datumu predstavljanja telefona, te informacije još nisu poznate, ali pojavljivanje na Geekbenchu ukazuju na skorije predstavljanje Poco F5 Pro telefona.

Podsjećamo da Poco prošle godine nije predstavio Pro verziju Poco F4 telefona. Stigla su dva modela i to Poco F4 i Poco F4 GT.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx