Apple zaposlio iskusnog stručnjaka za virtualnu stvarnost. Možemo li očekivati Apple VR?

Počesto imamo priliku čuti kako Apple sprema ovo ili ono, ali rijetko kada jer to potkrijepljeno nekakvim konkretnim dokazom. Ovaj put situacija je ipak malo drugačija jer je Apple zaposlio Doug Bowman-a, profesora računalnih znanosti i direktora centra za ljudsko-računalnu interakciju na Virginia Tech sveučilištu.

Bowman je stručnjak na dizajnu 3D sučelja te istražuje prednosti “uranjanja” u virtualnu stvarnost. Budući da je Apple uvijek bio poznat po jednostavnom i logičnom softveru ni malo nas ne čudi činjenica da je osoba koju su zaposlili stručnjak baš za to. Hardver ionako nikada nije bio problem za njih. Više informacija o Doug-u i njegovim istraživanjima možete vidjeti na Viriginia Tech stranici.

Doug Bowman (desno)
Doug Bowman (desno)

Očito je i Apple shvatio da bi VR mogao biti “the next big thing” tj. sljedeća popularna stvar jer postaje jasno da je ta tehnologija počela sazrijevati. Puno proizvođača već ima svoje VR ili AR uređaje – HTC, Oculus, Samsung, Sony, Microsoft, Google već su “umočili” prste, a čak je i Xiaomi najavio da su počeli sa istraživanjima.

Pametni telefoni lagano dosežu točku zasićenja gdje postaje sve teže izdvojiti se iz mase, tableti su došli i prošli (ne brojimo korisne kao Surface), pametni satovi su u krizi identiteta (gdje će vjerovatno i ostati) pa nije čudno što mnogi nade ulažu u VR. Je li moguće da je Microsoft ovaj put korak ispred svih sa OS-om koji se proteže od olovki, preko telefona pa sve do servera, a mi to samo još ne vidimo?

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx