Apple konačno potvrdio! – iPhone koristi Sony senzore kamere već godinama

iPhone je najpopularniji pametni telefon na svijetu, ali zanimljivo je da kompanija Apple na predstavljanju iPhonea ne otkriva baš sve detalje. Prije svega, tu mislimo na RAM memoriju, kapacitet baterije telefona itd. Još jedna stvar koju Apple krije godinama jesu njihovi dobavljači raznih komponenata. Međutim, posjeta glavnog Appleovog čovjeku Sony-ju velika je stvar.

Već neko vrijeme kruže glasine o tome da Sony proizvodi senzore kamere za iPhone, a sada je to i potvrđeno. Tim Cook, izvršni direktor kompanije iz Cupertina, potvrdio je da dvije kompanije rade zajedno već više od jedne decenije.

Cook je objavio fotografiju na kojoj se, između ostalih, nalazi izvršni direktor kompanije Sony Kenichiro Yoshida, a koji Cooku pokazuje senzor kamere na iPhoneu. Ova je fotografija snimljena tokom posjete Tim Cooka Sonyjevom pogonu za CMOS senzore.

Apple nije previše glasan ni kada su u pitanju dobavljači čipova, baterija i ekrana, ali izvori bliski lancima snabdijevanja, otkrili su da Corning proizvodi Appleove prednje i zadnje staklene ploče, dok dva južnokorejska tehnološka giganta, Samsung i LG, kompaniji iz Cupertina isporučuju većinu OLED panela. Čipovi stižu iz TSMC fabrika.

Prema najnovijim izvještajima, Sony radi na novom senzoru kamere koji će koristiti poluvodičke tehnologije, propuštajući više svjetla i smanjujući mogućnost nedovoljne ili pretjerane ekspozicije. Naravno, taj senzor će završiti na iPhone uređajima buduće generacije.

Do predstavljanja iPhone 15 serije ostalo je mnogo vremena i ako sve bude po planu ona će biti predstavljena na jesen ove godine. Ostaje nam za vidjeti hoće li upravo iPhone 15 serija stići s gore navedenim novim senzorom kamere.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx