Apple će vlasnicima starih iPhonea morati isplatiti i do 350 dolara!

iPhone 7S Plus 2017

Ako ste kupili iPhone 7 ili 7 Plus koji je imao problema s mikrofonom, možda ispunjavate uvjete za primanje između 50 i 349 dolara kao dio Appleove nagodbe za skupnu tužbu od 35 milijuna dolara.

Ipak, prije nego počnete trljati ruke i pripremati izlet na more, postoji kvaka. Da biste ispunili uvjete za odštetu, morate biti stanovnik SAD-a i imati dokaz o vlasništvu iPhonea 7 ili 7 Plus između 16. rujna 2016. i 3. siječnja 2023. Znamo, razočaranje! Također morate imati prijavljen problem sa zvukom u tom roku i dokaz da ste platili popravak sami. Ako zadovoljavate sve gore navedene uvjete, idite na službenu web stranicu kolektivne tužbe i podnesite zahtjev u predviđenom roku.

U tužbi, koja je podnesena Okružnom sudu SAD-a za Sjeverni okrug Kalifornije 2019., navodi se da su iPhone 7 i 7 Plus imali neispravan audio čip koji je rezultirao raznim problemima, uključujući probleme s pozivima.

Problem je isprva pripisan pogrešnom predstavljanju iOS-a 11.3 prije nego što je utvrđeno da je do njega došlo zbog neispravnog audio IC-a. Apple je na kraju ponudio besplatne popravke za sve pogođene uređaje, ali to nije spriječilo razočarane vlasnike da se obrate sudu.

Apple je 2019. tužen zbog ovog problema u više američkih država, a u pritužbama se navodilo da je tvrtka prekršila zakone o zaštiti potrošača i prekršila jamstva. Unatoč pristanku na nagodbu, Apple je zanijekao bilo kakvu krivnju, a sud koji je raspravljao o kolektivnoj tužbi nije presudio u korist Applea ili korisnika, prenosi CNET.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx