Adreno 530 GPU (Snapdragon 820 ) pokazuje zvjerske rezultate

Često smo viđali benchmark testove Snapdragona 820 ali još nismo imali priliku vidjeti kako se ponaša njegov GPU (Adreno 530) u svima nam dobro poznatom GFCBenchu. Kada je Qualcomm predstavljao ovaj novi GPU obećali su rast performansi do 40% u odnosu na Adreno 430 (koji je korišten u Snapdragonu 810) a u isto vrijeme i 40% manju potrošnju energije. Ako je vjerovati ovim rezultatima (zasad nepoznatog uređaja) očekivane performanse mogle bi biti još veće.

GSMArena je napravila grafikon koji uspoređuje ove nove rezultate sa drugim popularnim čipsetima i rezultati su gotovo zapanjujući. U Manhattan 3.0 (1080p – offscreen) testu postiže isti rezultat kao ionako imresivno jaki Nvidia Maxwell GPU iz Pixel C tableta, a od Power GT7600 GPU-a (iPhone 6S) postiže dosta veći framrate. Od prethodnika (Adreno 430) ovdje je bolji za gotovo 50%.

Adreno 530 GSMArena

U Manhattan 3.1 testu ipak je mrvicu lošiji od Maxwell-a, ali opet debelo u prašini ostavlja “stari” Adreno 430. Pogledajte grafikon za uspredbu sa drugim modelima.

Adreno 530 GSMArena2

Kirin 950 koji se nalazi u u Huawei MAte 8 u svim testovima je debelo zaostajao, ali od novog Exynosa 8890  očekujemo puno više zbog jačeg GPU-a. Autentičnost ovih rezultata još ne možemo verificirati ali se nadamo da će uskoro biti potvrđeni.

Adreno 530 GFXBench

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx