Huaweiju ponestaje čipova: Honor V40 – Pola s MediaTekom, pola s Kirinom!

Honor V40 serija se pomalo otkrivala već i prošlog mjeseca, no kako ti telefoni ili stignu rebrendirani, ili uopće ne stignu u Europu, nisu nam bili toliko ni zanimljivi. Zato ono što je zanimljivo su navodne Honor V40 specifikacije koje otkrivaju probleme na koje smo već ranije ukazivali. Unatoč tome što je nekoliko tvrtki dobilo natrag licence za suradnju s Huaweijem, TSMC još nije i pitanje je i hoće li. Zato se Honor V40 specifikacije razlikuju od modela do modela, a evo i kako…

Prema izvorima iz Kine, Honor V40 bi trebao imati 120Hz FHD+ zaslon, dvije prednje kamere u nešto širem izrezu, 50MP glavnu stražnju kameru s RYYB senzorom te 66W brzo punjenje žicom kao i 40W bežično brzo punjenje. Za jedan Honor, ovo je itekako impresivno. Trik je naime u čipovima jer će prema navodima, dio Honor V40 modela imati MediaTek Dimensity 1000+ koji je odličan čip, a dio će imati HiSilicon Kirin 9000 koji je nešto „odličniji“.

Priče o tome da Huawei nema dovoljno uskladištenih čipova nove generacije (Kirin 9000 je 5nm čip koji je donio znatna poboljšanja u odnosu na prethodnika) sada se polako očituju jer je Huawei Mate 40 serija itekako ograničila zemlje u kojima će se prodavati (ipak prvo moraju isporučiti sve u Kini gdje su još iznimno popularni), em i Honor V40 navodno neće imati dovoljno čipova nove generacije za sebe. Tako se unatoč svim naporima Huawei još ipak nije snašao za onaj ogroman poraz kojeg mu je vlada SAD-a zadala zabranom suradnje sa TSMC-om.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx