Bajtbox logo H90

Znate li koja je najprodavanija PC igra svih vremena?

Kroz zadnjih 30ak godina kroz svijet PC igara prošlo je nebrojeno mnogo raznoraznih pokušaja osvajanja tržišta ali samo jedan se toliko značajno istaknuo svojom popularnošću. Znate li o kojoj igri se radi?

PUBG: Battlegrounds je najprodavanija PC igra ikad, s nevjerojatnih 42 milijuna prodanih primjeraka od 2024. Ovaj Battle Royale nadmašio je druge popularne naslove, pokazujući svoju trajnu privlačnost i golemu publiku koju je prikupio od svog izdanja na kraju 2017. Uspjeh PUBG-a može se pripisati sve većoj popularnosti žanra Battle Royale, realistične mehanike i impresivnog iskustva igranja.

PUBG je postavio rekorde za istodobne igrače na Steamu (3,2 milijuna) i postao kulturni fenomen, sličan Fortniteu , koji je nedvojbeno jednako popularan i širi se izvan PC platforme. Zbog konkurencije brojnih drugih pucačkih naslova kao što su Valorant i Apex Legends , PUBG je postao besplatan za igranje 2022. godine.

Minecraft je drugi najprodavaniji PC naslov. Razvio ju je Mojang Studios (sada u vlasništvu Microsofta), igra je službeno objavljena u studenom 2011. nakon početnog javnog izdanja 2009. Minecraft nudi okruženje u kojem igrači mogu graditi, istraživati ​​i preživjeti u blokovitom , proceduralno generiranom 3D svijetu.

Jedinstvena i fleksibilna mehanika igranja Minecrafta omogućila mu je da se dopadne širokoj publici, od male djece do odraslih. S vremenom se Minecraft proširio na razne platforme, dodatno pospješujući njegovu prodaju. Od 2024. Minecraft je prodan u 33 milijuna primjeraka samo na računalu i preko 300 milijuna primjeraka na svim platformama, što ga čini igrom broj 1 u ukupnoj prodaji.

Ostale popularne PC igre koje zaokružuju top 10 uključuju Terrariju, akcijsko-avanturističku igru ​​objavljenu 2011. (23 milijuna primjeraka na PC-u). Igra kombinira istraživanje, izradu, gradnju i borbu u proceduralno generiranom 2D svijetu.

Diablo III, objavljen u svibnju 2012., nastavlja naslijeđe Diablo serije s 20 milijuna prodanih primjeraka, i dalje je glavni proizvod u ARPG žanru. Stardew Valley je igra simulacije života na farmi objavljena 2016. godine i ima 19 milijuna prodanih primjeraka.

Sims, Garry’s Mod, Rust, Palworld, The Witcher 3, Half-Life 2, World of Warcraft i Euro Truck Simulator 2 prodani su u više od 10 milijuna primjeraka.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx