Zbogom iTunes – Apple donosi 3 nove aplikacije za Windows

Apple godinama migrira računala s iTunesa u korist zasebnih aplikacija za glazbu, video i upravljanje uređajima. Proces je pri kraju jer medijske aplikacije diva iz Cupertina dobivaju stabilno izdanje za sve korisnike Windowsa. Koliko je vremena preostalo iTunesu ostaje nejasno.

Svi korisnici sustava Windows 10 i Windows 11 sada mogu preuzeti Appleove nove aplikacije za upravljanje glazbom, televizijom i mobilnim uređajima iz Windows trgovine. Windows iCloud aplikacija također je dobila vizualni remont. Naslijeđeni iTunes ostaje dostupan , ali Apple želi da korisnici prijeđu na nove aplikacije, s vremenom ugasivši stari softver.

Apple Music korisnicima omogućuje upravljanje pjesmama kupljenim putem iTunesa, organiziranje pjesama koje nisu iTunes i uživanje u tvrtkinoj usluzi streaminga glazbe uz pretplatu. Apple TV obrađuje kupljene filmove i televizijske emisije dok pretplatnicima omogućuje strujanje sadržaja s Apple TV+ i Major League Soccer Season Pass. Apple TV i Netflix jedine su aplikacije za strujanje koje podržavaju 4K HDR u sustavu Windows.

Na kraju, aplikacija Apple Devices sinkronizira sadržaj između računala i iPhonea ili iPada. To je također mjesto gdje korisnici sigurnosno kopiraju, vraćaju i ručno ažuriraju mobilne uređaje.

Korisnici moraju odabrati hoće li instalirati samo iTunes ili sve tri nove aplikacije. Preuzimanje jednog od njih traži od korisnika da instaliraju ostale, koje će zatim provjeriti i integrirati korisničku postojeću iTunes biblioteku, udaljavajući je od iTunesa. Nakon promjene, stara aplikacija iTunes radit će samo s podcastima i audioknjigama.

Windows računala koja ne podržavaju nove aplikacije i dalje mogu koristiti iTunes. Iako je Apple od prošlog mjeseca prestao ažurirati iTunes na macOS-u, nastavio je s redovitim ažuriranjem verzije za Windows. Nije jasno koliko dugo Apple planira nastaviti podržavati 20 godina star softver.

Apple je prvi put podijelio iTunes u tri komponente za macOS sustave 2019. godine. Proces za Windows započeo je 2022. s pretpreglednim verzijama medijskih aplikacija za Windows 11. Puno izdanje predstavlja ih korisnicima sustava Windows 10, koji još uvijek čine većinu Windows instalacija.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx