Zabrinjava vas što Android M neće upozoravati da neka aplikacija traži dozvolu za pristup internetu? Već postoji rješenje!

Već neko vrijeme je poznato da Google Play tgovina više neće upozoravati ako neka aplikacija koju skidate traži pristup internetu, a to bi trebalo doći sa novom verzijom Androida. Iako je Android M ponudio korisnicima veću kontrolu nad upravljanjem dozvola nad aplikacijama nastala je mala pobuna kad se saznalo da je pristup internetu svakoj aplikaciji automatski dozvoljen. Razlog su, naravno, reklame – iliti srž Google-ovog poslovanja.

Činjenica je da veliki broj korisnika ne voli manjak kontrole, a tu je sada i prvi odgovor na ovu Google-ovu taktiku –  besplatna aplikacija nazvana Permissions Watchdog. Ova aplikacija omogućava da provjerite zahtjeva li aplikacija koju ste instalirali vezu na internet na dva načina:

  1. Odmah poslije instalacije aplikacije (pojavi se notifkacija koja upozori da novoinstalirana aplikacija traži pristup internetu)
  2. Na stranici aplikacije u Play Tgovini ( dodirom na share -> check permissions)

View post on imgur.com

Testirali smo aplikaciju i svaki put je ispravno detektirala ima li neka aplikacija pristup internetu. Permissions Watchdog je u potpunosti besplatan (bez reklama), nije potreban root pristup, a možete ga preuzeti na Google Play Trgovini

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx