Za bolje fotografije – Samsung predstavio novu aplikaciju

Samsung je jučer predstavio novu aplikaciju koja će sigurno mnogo značiti ljubiteljima fotografije.

Nova Samsungova aplikacija nosi naziv Camera Assistant i namijenjena je Samsungovim Galaxy telefonima. Ona je zapravo dio aplikacije Good Lock, koja nudi razne mogućnosti.

Ova aplikacija ima za cilj da ponudi napredne funkcije dok se koristi kamera telefona. Navodi se da će aplikacija ponuditi mnoge opcije prilagodbe u aplikaciji kamere.

Tako ova aplikacija npr. nudi mogućnost korisnicima da omoguće, odnosno onemoguće automatski HDR. Jedna od zgodnih funkcija je i mogućnost snimanja videozapisa čak i kada koristite način rada za fotografije.

Jedna od najvažnijih funkcija koja stiže na ovu aplikaciju je Quick Shot i ona omogućava da smanjite zamućenje na fotografijama. Pored toga, tu su još neke korisne opcije, koje će pozdraviti korisnici Galaxy telefona, kao što je opcija boljeg snimanja subjekta koji se kreću brzo, kao što su kućni ljubimci itd.

Međutim, Samsung je naveo da bi kvalitet fotografije mogao biti blago smanjen kada se koristi ova funkcija.

Podsjećamo da je još prošle sedmice Samsung najavio da će Good Lock aplikacija dobiti mnoga poboljšanja, a upravo je jedna od njih Camera Assistant aplikacija. Pored toga, Samsung je naveo da će dodati nove funkcije Good Lock modulima kao što su Quick Star, Nav Star, Home Up i ClockFace. Također, navodi se da Quick Star funkcija dobiva poboljšanja, NavStar će uskoro imati podesivu tipku na traci zadataka, Home Up dobiva nove funkcije dijeljenja, dok će Clock Face ponuditi podršku za tablete.

Nova funkcija na Good Locku bit će i za dijeljenje postavki i personalizovanih UI elemenata sa prijateljima i drugim uređajima.

IZVOR/SOURCE

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx