Xiaomi zabilježio rast od 815% na tržištu nosivih uređaja! Samsunga iz top 5 izbacio uređaj za djecu

Nosivi uređaji (eng. Wearables) kao pametni satovi i fitness trackeri lagano dobivaju na popularnosti. Na našemu tržištu nemamo ih priliku često viđati jer nisu toliko ni “gurani”. Na neki način velikoj većini ljudi smartphonei su još novina na koju se privikavaju. Nisu ni u ostatku svijeta pretjerano “česti” ali očito se prodaju što možemo vidjeti i po brojkama koje su danas došle iz IDC-a.

Najprodavaniji nosivi uređaj je i dalje Fitbit. U trećem kvartalu ove godine prodano 4.7 milijuna uređaja što je za 2.4 milijuna više nego prošle godine kada su prodali 2.3 milijuna uređaja. Iz IDC-a naglašavaju da je Fitbit taj rezultat postigao ponajprije zahvaljujući “Corporate Wellness” strategiji. Npr. tokom trećeg kvartala američki trgovački lanac Target naručio je čak 335 000 komada za svoje zaposlenike.

nosivi uredjaji

Drugo mjesto i dalje drži Apple sa 3.9 milijuna prodanih Apple pametnih satova u trećem kvartalu. Razlog veće prodaje u odnosu na prethodni kvartal je dostupnost na više tržišta i prodavačkih lokacija.

Na trećem mjestu je sveprisutni Xiaomi koji je prodao malo manje uređaja od Apple-a tj. 3.7 milijuna. U odnosu na isti kvartal prošle godine to je rast od 815% posto. 97% tih uređaja prodano je u Kini. Što će tek biti kada odluče proširiti globalno….

Četvrto mjesto je Garmin, a sa petog mjesta kineski XTC je izgurao Samsung. Jako poražavajuće za korejskog diva pogotovo kada uzmemo u obzir da XTC prodaje samo jedan uređaj koji je hibrid sata i telefona te je namjenjen djeci. Šećer na kraju? Prodano je 700 000 primjeraka tog uređaja što znači da je Samsung sa svim svojim uređajima kombinirano miljama daleko od Fitbita, Apple-a i Xiaomia.

nosivi uredjaji 2

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx