Xiaomi se ove godine baca u virtualnu stvarnost i robotiku?

Mi možda najbolje znamo Xiaomi po njihovim jako dobrim pametnim telefonima i donekle tabletima no često zaboravimo da su gotovo sveprisutni. Imaju vlastiti TV, fitness band, pročišćivače zraka, putnu prtljagu….. shvaćate već što želimo reći. CEO Xiaomi-a Lei Jun na nedavnoj press konferenciji je najavio da rade nove hrabre korake u virtualnu stvarnost te da su pripremili temelje za istraživanja virtualne stvarnosti, ali i robotike.

Potez nije ni malo začućujuđi ponajprije jer svi očekuju da je nova velika stvar baš virtualna stvarnost, a koliko su to mnogi ozbiljno shvatili govori činjenica da mnogi veliki igrači tu imaju svoje prste – HTC (Vive), Samsung (Gear VR), Google (Cardboard), neizbježni Oculus Rift, Microsoft (HoloLens) itd. OK, HoloLens je augmentirana stvarnost ali i to itekako ima svojih primjena. Smatrali bismo ovo najobičnijom glasinom da nije došlo od samog CEO-a Xiaomi-a, a veliko pitanje je jedino možemo li ove godine očekivati Xiaomi VR uređaj.

Lei Jun - CEO Xiaomi-a
Lei Jun – CEO Xiaomi-a

Svima je naravno najtraktivnija činjenica da je to vrli novi svijet te da tu nema velikih i utvrđenih imena i autoritea. VR tek treba krenuti, a tko će isplivati kao vodeći samo vrijeme će pokazati.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx