Xiaomi počeo testirati HyperOS 2.0!

Xiaomi je najesen prošle godine predstavio HyperOS, koji je nakon 13 godina zamijenio MIUI, koji se i nije baš tako proslavio. Kako god, sada saznajemo da se kineska kompanija sprema za predstavljanje nove verzije HyperOS-a – HyperOS 2.0.

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi je službeno počeo s testiranjem HyperOS 2.0 nadogradnje. Ove informacije prenosi XiaomiTime.

XiaomiTime je na Xiaomijevim serverima primijetio da kompanija testira verzija OSBigVersion 2.0. Broj izrade je V816.

Očekuje se da će HyperOS 2.0 biti predstavljen najesen ove godine, ali očekivati je da ćemo do tada saznati mnogo više informacija o novoj verziji Xiaomijeva korisničkog interfejsa, koji će biti baziran na Androidu 15.

Podsjetit ćemo, HyperOS stigao je s mnoštvom promjena, a donio je i mnogo više mogućnosti prilagođavanja zaključanog ekrana s novim predlošcima, fontovima i widgetima. Iz Xiaomija su na predstavljanju HyperOS-a naveli da on ima najmanju veličinu firmvera u industriji, a stiže i sa poboljšanom sigurnošću, performansama i multitaskingom. Kontrolni centar je također poboljšan i izgleda modernije od MIUI 14. Pored toga, ikone aplikacije u HyperOS-u izgledaju veoma sličnom onima na MIUI 14.

Tu su i nove sigurnosne značajke, uključujući vlastiti TEE sigurnosni sistem, koji posebno obrađuje osjetljivi sadržaj. Nudi transparentna i kontrolisana dopuštenja na mreži, osiguravajući potpunu vidljivost svake veze. HyperOS može se pohvaliti i skupom AI značajki kao što su Xiaomi Input Assistant za stvaranje teksta, WPS Document Scanning za prepoznavanje teksta u dokumentima, AI Wonderful Painting za pretvaranje crteža u slike i AI Image Search za intuitivno pronalaženje slika.

Nažalost, HyperOS još uvijek nije stigao na sve podržane uređaje na globalnom tržištu.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx