Xiaomi-ev dron pratiti će vas kao ljubimac

Prošli tjedan otkrili smo prve detalje o Xiaomi patentu koji je opisivao upravljanje dronom putem njihovog popularnog Mi Banda (jednostavni fitness tracker). Sada su osvanuli i neki novi detalji, a možda najbitnija je mogućnost da vas dron sam prati bez potrebe da upravljate njime. Ova mogućnost zove se “Follow Me”, a u patentnoj prijavi je opisano nekoliko scenarija korištenja ali i mogućnost upravljanja gestama.

Xiaomi dron 2

Na slici iznad prikazano je kako vas dron može pratiti dok šetate ili vozite bicikl. Kamera je u oba slučaja okrenuta prema osobi koja na sebi ima upareni Mi Band. Ovo bi omogućilo da sami uhvatite neke kadrove koje do sada nije bilo moguće uhvatiti bez nečije pomoći. Dronovi koji vas sami prate već postoje (npr. DJI Phantom) ali zahtjevaju poseban uređaj i uparivanje sa pametnim telefonom pa opet nije jednostavno rješenje kao Xiaomi-evo.

Xiaomi dron

Ova druga slika pokazuje gestu koju korisnik treba uraditi da bi zarotirao dron ili kameru na njemu. Nije poznato kakve ćemo još geste imati na raspolaganju ali sigurno je da će ih još biti. Postojali su neki navodi da bi ovaj dron ubrzo mogao krenuti u proizvodnju i da bi se mogao prodavati po iznimno niskoj cijeni od 100 EUR (na kineskom tržištu). Nismo sigurni koliko tu ima istine, ali ako doista ostane ova cijena Xiaomi bi lako mogao imati hit među dronovima.

Izvor

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx