Xiaomi Band 7 već dostupan globalno, iako nije službeno predstavljen

Prošlog je mjeseca Xiaomi u Kini predstavio sedmu generaciju svoje popularne pametne narukvice – Xiaomi Band 7. Iako ovu narukvicu kineska kompanija tek treba da predstavi globalno, navodno je Xiaomi Band 7 već dostupan za kupovinu u Evropi.

Prije svega, Xiaomi Band 7 dobio je više certifikata u Singapuru, što ukazuje na njegovo skorije predstavljanje na globalnom tržištu. No, pored toga, jedna stvar je dosta zanimljivija. Naime, izvještava se da je Xiaomi Band 7, kao Xiaomi Smart Band 7 (što je uobičajni naziv narukvice za evropsko tržište) već neko vrijeme dostupan u Poljskoj za kupovinu. I vjerovatno je da se ne radi o kineskoj verziji, s obzirom na to da kutija narukvice ne prikazuje nikakve detalje na kineskom jeziku.

Pored toga, prenosi se i to da je na AliExpressu ova narukvica već dostupna za globalnu kupovinu. Bilo kako bilo, za službenu prodaju Xiaomi Band 7 narukvice na globalnom tržištu morat ćemo pričekati još neko vrijeme. Očekuje se da će Xiaomi u narednim danima objaviti datum predstavljanja narukvice za globalno tržište.

Nagađa se da bi Xiaomi ove godine mogao predstaviti i Pro inačicu ove narukvice – Xiaomi Band 7 Pro. Što se tiče specifikacije o njemu, prenosi se da će Xiaomi Band 7 Pro donijeti veću bateriju u odnosu na obični Xiaomi Band 6 i to za 70 mAh, što bi moglo značajno povećati vrijeme korištenja narukvice. Pored toga, navodno će Xiaomi Band 7 Pro donijeti i dugo iščekivanu funkciju na Xiaomi Bandu, a to je GPS podrška. GPS je itekako važna funkcija i čini da će je Xiaomi napokon donijeti i na svoju popularnu pametnu narukvicu. Navodno će Xiaomi Band 7 Pro imati i veći ekran u odnosu na običnu verziju narukvice.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx