Ultra telefon, ali za pola cijene – Xiaomi 13T Recenzija (VIDEO)

Xiaomi 13T Recenzija Video - Naslovna2

Prošle godine, Xiaomi 12T je bio solidan, no ni po čemu iznimno poseban telefon. Činilo se kao da je Xiaomi igrao na sigurno da ne bi morali podići cijenu. Ove godine, Xiaomi 13T je njegova sušta suprotnost. Za 650 Eura (što definitivno nije malo novca), Xiaomi vam je odlučio podariti 95% flagship iskustva što Xiaomi 13T čini najjeftinijim telefonom kojeg apsolutno ne možete razlikovati od flagshipa.

Xiaomi 13T Recenzija Video - Slika 1

Pitao sam se kako su to uspjeli te sam za vrijeme recenziranja tražio načine uštede doslovno tjerajući Xiaomi 13T do samih granica. Prva pomisao mi je pala na materijale, ali ne, osobno sam isprobao znatno skuplje telefone sa slabijim materijalima i jeftinijim dizajnerskim odlukama.

Xiaomi 13T Recenzija Video - Slika 2

Druga stvar je morala biti ekran, no ono što je Xiaomi odlučio uraditi na Xiaomi 13T me je ostavilo u šoku. Ne samo da mu je ekran odličan, nego je i bolji nego kod većine flagship telefona te na jedan način i bolji od istih. Stvarno to nisam očekivao.

Xiaomi 13T Recenzija Video - Slika 3

Iduće su bile performanse te sam tu i uspio Xiaomi 13T natjerati da blago uspori, ali samo u dvije jako specifične situacije. U svim ostalima, Xiaomi 13T se ne bi ni oznojio…doslovno. Kamere su vjerojatno jednako veliko iznenađenje kao i ekran jer ovdje za razliku od prethodnika nema nikakvih kompromisa.

Xiaomi 13T Recenzija Video - Slika 4

Kao što ćete vidjeti u primjerima, Xiaomi 13T hvata fotke za klasu iznad svojeg cjenovnog ranga te po prvi puta, Xiaomi je nekako izdržao nagon da u obični T model ne ugradi par bezveznih kamera kao što su senzori dubine ili makro kamere od 2MP.

Xiaomi 13T Recenzija Video - Slika 5

Naravno, ono što je mnogima problem na Xiaomi telefonima i razlog zbog kojeg ih izbjegavaju je softver. Ovdje, iz kutije, sve apsolutno radi kako bi trebalo te je Xiaomi za Xiaomi 13T odlučio podržati ovaj model s 4 Android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih zakrpa. E sad, naravno s obzirom na njihovu povijest, i taj dio sam posebno obradio u videu te bi trenutno bio znatno zadovoljniji odlukom da ne vuku neke stvari iz prošlosti.

U globalu, Xiaomi 13T starta sa 650 Eura, a za te novce nudi lijep dizajn, pregršt memorije, vrhunske kamere te možda jedan od najboljih ekrana na tržištu. Sve ostale detalje sam spremio u videu kao i primjere kamera koji mogu prikazati više nego što ja mogu riječima. Da se ponovim, nije jeftin telefon, ali s obzirom na to što nudi, i više je nego jeftin. Vidjet ćete i zašto.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx