Windows mijenja način na koji prikazuje brzine RAM memorije

Microsoft planira napraviti prilično veliku promjenu u Windows Task Manageru u bliskoj budućnosti. Brzine memorije više se neće prikazivati ​​u MHz nego u MT/s, (megatransfers po sekundi). Ovaj potez slijedi trend u cijeloj industriji da se promijeni način na koji se prijavljuje brzina memorije kako bi se krajnjim korisnicima pružio točniji prikaz brzine prijenosa zadane memorijske kartice.

Microsoft je najavio promjenu na svom Windows blogu u objavi o promjenama u trenutnoj Windows 11 Insider Preview Build 22635.3570. Ova verzija, koja je dostupna samo Insajderima s pristupom Beta kanalu, sadrži promjenu opisanu na sljedeći način: “Ažurirane su jedinice (s MHz na MT/s) za DDR brzinu.” Ovaj potez dugo se čekao, jer memorija s dvostrukom brzinom podataka (DDR) nudi dva prijenosa podataka po ciklusu umjesto samo jednog s memorijom s jednom brzinom podataka (SDRAM), što je bila vrsta memorije u uobičajenoj upotrebi kada je MHz postao standard način označavanja brzine memorije.

Kao što Guru3D primjećuje , memorija označena kao DDR5-6000MHz radi na 3000MHz, tako da je korištenje 6000 MT/s preciznije. Iako DDR memorija može isporučiti dvostruko veću brzinu prijenosa po taktu u usporedbi sa SDRAM-om, proizvođači nikada nisu promijenili način na koji se prijavljuje brzina memorije jer su smatrali da bi to samo zbunilo kupce. Sada kada je 2024., industrija prelazi na MT/s za DDR memoriju, a Microsoft konačno slijedi taj primjer.

Ovo je dobra vijest za potrošače, ali postojat će prijelazno razdoblje jer još nisu svi uključeni, a sada kada se DDR5 počeo širiti i DDR4 će biti službeno izbačen iz novih desktop platformi kada Intel lansira Arrow Lake kasnije ove godine. Tako možemo očekivati da će prijelaz na MT/s biti gotov do 2025. godine.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx