Windows će uskoro moći pričati vašim glasom

Nedavno objavljeni Windows 11 build 26052 (i za Canary i za Dev) ima nekoliko zanimljivih dijelova skrivenih ispod službenog dnevnika promjena. Kao što su primijetili oštrooki Windows Insideri, Microsoft radi na novoj značajci pristupačnosti za Windows 11 pod nazivom “Govori za mene”.

Speak for Me ne radi u verziji 26052, ali svejedno možete omogućiti njegovu stranicu s postavkama da provjerite nadolazeću značajku i njen opis. Ideja je omogućiti korisnicima da nauče operativni sustav kako govoriti njihovim osobnim glasovima. Apple je nedavno implementirao istu značajku, a sada uskoro dolazi u Windows 11.

Prema opisu značajke u aplikaciji Postavke, Windows 11 će vam omogućiti da “stvorite vlastiti glasovni avatar ili sačuvate svoj vlastiti glas”, a zatim ga koristite za osobne ili online sastanke. Moći ćete nešto upisati, a Windows 11 će to izgovoriti pomoću vašeg vlastitog sintetiziranog glasa, a ne nasumičnog beživotnog robotskog glasa.

Kao i druge značajke pristupačnosti, Speak for Me ima poseban prečac za brzi pristup. Prema aplikaciji Postavke, pritiskom na Win + Ctrl + T radit će kao prekidač za značajku Govori za mene.

Postoji i nekoliko poveznica za objašnjenje kako stvar radi, ali kao i sama značajka, one ne rade i vode samo do generičke dokumentacije i Microsoftove izjave o privatnosti. Microsoft će ih ažurirati kada značajka bude službeno dostupna.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx