Bajtbox logo H90

Windows 11 će uskoro postati najpopularniji OS među gamerima

Iako Windows 11 jako sporo dobiva korisnike (prema statističkim servisima trećih strana), OS je još uvijek prilično daleko od svog prethodnika , koji će uskoro biti bez službene podrške . Međutim, sa strane gaminga, čini se da stvari idu puno bolje za Windows 11. U svojoj najnovijoj Steam hardverskoj i softverskoj anketi, Valve izvještava da je Windows 11 vrlo blizu tome da postane najpopularniji operativni sustav na Steamu.

U lipnju 2024. Windows 11 povećao je svoj tržišni udio za 0,55 posto. Sada se nalazi na 46,63%, što je manje od 3% od Windowsa 10. Govoreći o potonjem, Windows 10 je izgubio 0,93 %. Zastarjeli operativni sustav trenutno drži oko 49,42% svih korisnika Windowsa na Steamu.

Windows 7 i 8.1 još uvijek su živi i rade. 64-bitni Windows 7 ima 0,4% (+0,02), a 64-bitni Windows 8.1 0,08%. Sveukupno, 96,61% svih sudionika ankete izjavilo je da koristi Windows za igranje igara sa Steama (+0,40%). Linux je na drugom mjestu s 2,08% (-0,24), a macOS treći s 1,31% (-0,16 ).

Za one koji nisu upoznati, Steam Hardware & Software Survey je mjesečna anketa koju Valve provodi kako bi pomogao programerima da bolje razumiju situaciju na tržištu, kako optimizirati svoje proizvode i više.

Što se tiče popularnosti hardvera, nema nekih prevelikih promjena. u tabeli ispod možete vidjeti najpopularnije gaming konfiguracije.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx