WhatsApp sada omogućava novu opciju

Kako većina Balkanaca prednost daje Viberu u odnosu na WhatsApp, tako je sigurno većina Vas upoznata sa kratkim “kružnim” video porukama na Viberu. Ovaj isti koncept sada stiže i na WhatsApp.

Glasovne poruke već su godinama osnovna karakteristika WhatsApp-a, naravno kao i video i audio pozivi. Čini se da ovom skupu funkcija nedostaje upravo još kratka video poruka. No, i to se sada mijenja.

WhatsApp konačno podržava slanje i primanje kratkih video poruka. One mogu trajati do 60 sekundi i kao i ostale WhatsApp poruke, zaštićene su WhatsApp-ovom end-to-end enkripcijom.

Slanje kratke video poruke funkcioniše slično kao i slanje glasovne poruke. Ikona koja je namijenjena slanju glasovnih poruka sada se može dodirnuti i zamijeniti ikonom za kratke video poruke. Zatim jednostavno držite tu ikonu kako bi snimali video poruku, te kada je pustite, ona će se poslati Vašem sagovorniku. Također, možete prevući prstom prema gore da zaključate i snimite video poruku bez potrebe da držite ikonu pritisnutom – baš kao kod glasovnih poruka.

Kratke video poruke automatski se reproduciraju sa isključenim zvukom kada se otvore u chatu, a dodirom na video dok se reproducira uključit će se zvuk.

Iz WhatsApp-a su naveli da su video poruke već počele stizati nekim korisnicima, a svim će biti dostupne u narednim sedmicama.

Prije par dana WhatsApp je počeo i s uvođenjem funkcije koja pojednostavljuje pokretanje razgovora s nepoznatim osobama omogućavajući korisnicima da pretražuju telefonske brojeve direktno u aplikaciji, bez da moraju pohranjivati kontakt, pa tek onda ga pretraživati. Ova nova funkcija ima za cilj da korisnicima pruži praktičniji i privatniji način da se uključe u razgovore bez potrebe da pohranjuju nepoznate kontakte u svoj imenik.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx