Whatsapp je upravo zabranio “omiljenu aktivnost” brojnih korisnika!

WhatsApp je upravo “pustio u pogon” značajku za poboljšanje privatnosti korisnika na svojoj platformi za razmjenu poruka. Prema WABetaInfo, nova zaštitna mjera blokira korisnike u screenshotanju slika profila drugih korisnika.

Ova opcija je sada dostupna brojnim korisnicima koji koriste WhatsApp za iOS i Android, izvještava web stranica.

Iako značajke WhatsAppa poput end-to-end enkripcije mogu spriječiti bilo koga da “ukrade” poruke, to ih dosad nije sprječavalo da snimaju snimke zaslona.

WhatsApp od prošlog mjeseca radi na mogućnosti blokiranja snimki zaslona profilnih fotografija. Ova značajka treba ponuditi dodatni sloj zaštite, sprječavajući neovlaštene korisnike da bez dopuštenja snimaju snimke zaslona i dijele slike.

“Kako bismo zaštitili svačiju privatnost na WhatsAppu, snimanje zaslona je blokirano”, stoji u poruci upozorenja koja se prikazuje kada WhatsApp spriječi korisnika da pokuša napraviti snimku zaslona profilne fotografije.

Unatoč tome, web stranica napominje da svatko još uvijek može snimiti snimke zaslona pomoću kamere ili drugih uređaja. Međutim, ova Whatsapp značajka mogla bi smanjiti, ako ne i potpuno zaustaviti, neovlaštenu upotrebu fotografija profila ljudi.

Ova značajka jedno je od ažuriranja privatnosti i sigurnosti koje je Whatsapp pokrenuo u posljednjih nekoliko godina. Na primjer, možete sakriti svoj status “posljednji put viđen” i “online” u aplikaciji, postaviti datum isteka za poruke , sakriti povjerljive razgovore , utišati nepoznate pozivatelje i slati poruke za jednokratni pregled . Nedavno je WhatsApp dodao podršku za zaporke koje vam omogućuju prijavu u aplikaciju pomoću biometrijskih metoda kao što su prepoznavanje lica, otisak prsta ili šifra.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx