Bajtbox logo H90

Veliki rast prodaje – Evo koliko je prodato primjeraka PS5 prošli mjesec u Evropi

Nakon što su problemi sa nestašicom PlayStation 5 napokon iza nas, prema najnovijem izvještaju, Sony bilježi impresivnu prodaju svoje konzole u Evropi.

Prošlog mjeseca zabilježen je ogroman rast prodaje PlayStationa 5 na Starom kontinentu. Navodno je PS5 zabilježio dvostruko veću prodaju u odnosu na isti period 2022. godine.

Navodno je japanski tehnološki gigant u prvom mjesecu tekuće godine u Evropi prodao čak 493.00 primjeraka PlayStationa 5. Ono što je još bitno napomenuti jeste da ovaj broj ne uključuje broj prodatih konzola u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, koje zemlje su jedne od najvećih evropskih tržišta.

Rast u odnosu na prvi mjesec 2022. godine je čak 202%, a naravno da razlog leži u tome što je Sony znatno poboljšao dostupnost ove konzole u Evropi, ali i širom svijeta.

Očekivati je da je dostupnost ovog mjeseca, ali i narednih mjeseca još veća, s obzirom na to da je Sony krajem prošlog mjeseca najavio da će pronalaženje PlayStation 5 konzole biti lakše za oni koji žele da je kupe.

Konzola će tako biti dostupna u mnogo većem obimu u trgovinama širom svijeta. Za one u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji, Belgiji i Luksemburgu, Sony preporučuje da potraže PS5 u PlayStation Direct prodavnicama. Sony je krenuo i sa obnovljenom marketinškom kampanjom za PS5. Ona dolazi nedugo nakon izlaska novog DualSense Edge kontrolora.

Kada je riječ o dodacima, u izvještaju se navodi da su PS5 DualSense kontroleri bili daleko najprodavaniji dodatak ove kompanije.

Ipak, cjelokupna prodaja kompanije pala je za 2,1% u odnosu na prvi mjesec 2022. godine.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx